Vrijwilligers

"We zijn nergens zonder de goede steun van al onze vrijwilligers"

Vrijwilligers

Bij de uitvoering van het carnavalsfeest voor de jeugd in Heeswijk, Dinther, Loosbroek en omstreken zijn wij geheel afhankelijk van vrijwilligers. Zonder deze mensen zou het niet mogelijk zijn om dit te organiseren. Taken waar je aan kunt denken zijn buiten in de gaten houden of alles goed gaat met brengen en halen van de kinderen/jongeren, de jassen in ontvangst nemen en weer terug geven bij vertrek, bardienst en zaaldienst om maar een paar voorbeelden te noemen. Als je een middag of avond mee wil komen helpen, meerdere mag natuurlijk altijd, dan kun je jezelf opgeven via de website of mailen naar stichtingjeugdcarnavalhdl@gmail.com . Hoe meer vrijwilligers hoe beter alle taken te verdelen zijn. Alvast bedankt namens Stichting Jeugdcarnaval HDL!

Taken

Buiten heb je een controlerende taak; een oogje in het zeil houden wat mensen buiten doen. Voorkomen van opstootjes. Verkeer buiten via eenrichtingsverkeer route aansturen. Als men buiten alcohol nuttigt mag men niet meer naar binnen. Eten en drinken mogen niet mee de zaal in. Probeer te voorkomen dat men naar de school en het Avesteyn-terrein gaan lopen. Let op dat men geen rottigheid uithaalt in de naaste omgeving. Denk aan troep in de voortuin of afval op de grond. Probeer ten alle tijden rustig te blijven bij calamiteiten/ruzie etc. Roep een collega en probeer te bemiddelen.

In de middagen staat er iemand bij de buitendeur om te controleren dat er geen kleine kinderen alleen naar buiten gaan. Tijdens de Party Night zit er iemand achter de kassa die de schoolpas controleert. Om doorstroming te bevorderen worden er twee rijen gevormd; entree en controle. Tevens wordt er bijgehouden hoeveel kinderen er binnen zijn. Gastvrijheid uitstralen staat hoog in het vaandel.

Vrijwilligers bij de garderobe nemen de jas aan en hangen deze op voor € 0.50 per jas, tijdens de Party Night zit de gaderobe in de entreeprijs begrepen. Er wordt een nummertje overhandigd. Tevens houden zij het voorportaal in de gaten. Er mag geen alcohol en kauwgom mee naar binnen worden genomen en uiteraard geen wapens. Er mag niet gerookt worden.

Er staan vrijwilligers bij de munten verkoop. Elk jaar hebben we weer een andere kleur munten. Waarde munt € 1.40. De penningmeester roomt de kassa regelmatig af. Er worden geen munten terug genomen.

Bij de snoep en chips kraam kan er betaald worden met muntjes of met contant geld. Vooral in de middagen hebben de vrijwilligers hun handen hier vol aan. Het is zo schattig om te zien hoe kleine kinderen een keuze maken wat zij in hun snoepzakjes willen.

Een kopje koffie, thee, wat frisdrank of ranja vrijwilligers schenken het voor je in. Achter de bar verzorgen zij de verkoop van de drank. Er kan alleen betaald worden met munten. Water uit de kraan is gratis, ranja een half muntje, frisdrank hele munt, alcohol 1,5 munt. Alleen op de middagen schenken we alcohol voor 18+.

In de zaal lopen vrijwilligers rond die surveilleren en glazen in afvalcontainer gooien. Ombeurten staan vrijwilligers binnen 10 meter bij brandmelders. De brandmelders zijn verzegeld, deze personen beheren de sleutel van het brandkastje. Zo gauw er brand is kunnen zij een melding maken. Er zijn vrijwilligers toegewezen om vluchtdeuren open te maken. In geval van brand of calamiteiten loopt desbetreffende persoon gelijk naar de vluchtdeur om deze te openen. Mensen worden verwezen naar schoolterrein ’t Palet en voetbalterrein Avesteyn.

Hoe kan ik me aanmelden:

Om dit carnavals festijn goed te laten verlopen hebben we heel, heel veel enthousiaste vrijwilligers nodig. We vinden het erg fijn als ouders, opa’s, oma’s of mensen uit Heeswijk, Dinther, Loosbroek of omstreken ons daarbij komen helpen! Eén dagdeel, meerdere dagdelen alles is bespreekbaar. Stuur een mail en je krijgt altijd reactie terug stichtingjeugdcarnavalhdl@gmail.com

Vragen en/of opmerkingen?

Contactgegevens

Bezoekadres tijdens carnaval:
Heilige stokstraat 1
5473 GK Heeswijk-Dinther

Telefoon tijdens carnaval:
06-27464650

E-mail:
stichtingjeugdcarnavalhdl@gmail.com

Postadres:
Zijlstraat 5
5473 CK Heeswijk-Dinther

jeugdcarnaval hdl - logo

Contactformulier

E-mailadres

Bericht